Имате ли парфюм от Дубай?

By magazinobuvki.com, 29/05/2023

При споменаването на термина парфюм обикновено първи се появяват изображения на бутилки от Yves Saint Laurent или Paco Rabanne, драпирани в златист плат и въртящи се около платформа. Хората са склонни да подхождат към света на парфюма от гледната точка на западната модна индустрия. Те са били склонни да бляскат своите парфюми или да ги правят мистични.

Фактът, че рядко се говори за историята на парфюма, би означавал, че не всеки знае, че той не е изобретен от тези модни къщи, а е по-скоро древна иновация на Месопотамия, Египет и може би китайците, която след това е допълнително усъвършенствана от арабите.

Известно е, че арабите са изиграли решаваща роля в развитието и комерсиализацията на парфюма. Това е съвсем очевидно чрез исторически произведения като „Книгата за химията на парфюмите и дестилациите“, която е написана от химик, известен като Ал-Кинди. Това ще бъде съзряването на парфюма в арабския свят.

Оттогава парфюмите от Дубай винаги са били различни в сравнение с ароматите от други области. Това вероятно се дължи на нотките, с които е добре познат арабският парфюм. Най-известният и най-разпространеният от тях е уд. Това е дървесен аромат, който може да се намери в целия арабски свят от Туркменистан до Мозамбик. Другите включват жасмин, кехлибар и мускус.

Въпреки че тези аромати сами по себе си са широко разпространени, много по-лесно е да попаднете на друг вид парфюм, известен като Bukhoor. Това е смесица от различни аромати, които са формовани в топка. Те обикновено се изгарят заради аромата си на обществени места като джамии и търговски центрове. Можете да поръчате своя парфюм от Дубай от най-добрият сайт за такива продукти dubaioud.eu. Колекцията, която предлагат е доста добра и се състои само от класически и луксозни аромати. Качеството е безспорно и ще ви накара да се почувствате приятно.