Козметика и конопено масло на добра цена

By magazinobuvki.com, 04/07/2023

Едно от класическите приложения на конопеното масло е в производството на козметика. Този продукт често е съставка в сапуни, душ гелове и продукти за грижа за кожата. Конопеното ни масло често се комбинира с други мастни основи за създаване на продукти за грижа за сухата кожа. Този продукт от коноп подобрява кръвообращението и подхранва кожата с полезни вещества, поради което често се използва като средство за масаж. В промишлеността този продукт се използва за производството на бои, както и биогориво – екологична алтернатива на маслото.

Как да избираме и съхраняваме

Срокът на годност на нерафинираното масло от коноп е много кратък. Бързо става горчиво, ако не съхранявате продукта на тъмно и хладно място. По-добре е да купувате нерафиниран продукт на малки порции. Съхранявайте в добре затворени бутилки в хладилник или фризер.

Рецепти от традиционната медицина

И ако днес повечето от нас знаят много малко за полезните свойства на маслото от коноп, то нашите прабаби активно са го използвали за лечение.

За да се засилят защитните способности на организма, билкарите съветват да се пие на празен стомах супена лъжица масло. Използва се за предотвратяване на пролетно бери-бери. За това традиционните лечители съветват да се пие една чаена лъжичка масло три пъти на ден.

Смес от конопено масло и яйчен белтък, взети в равни пропорции, може да лекува изгаряния. Това природно лекарство има аналгетичен ефект и намалява възпалението. И е полезно да се прилага масло от семена и нишесте, смесени в равни части, на мястото на абсцесите.

Има и много нови продукти с канабидиол, които се харесват особено на младите. В сайта на cannalife.com можете да намерите дори вейпове с канабидиол, а цените са топ. Можете да намерите продукти започващи от 27 лева. Трябва само да изберете и да направите своята поръчка в онлайн магазина.