Изберете правилните детски обувки

By magazinobuvki.com, 14/10/2013

Напълно наясно сме, че всички искаме нашите деца да получат най-доброто.  Е да, става въпрос за най-доброто възпитание, образование, възможности. Но преди да стигнем до тези етапи от живота на малчуганите, трябва да помислим как да се погрижим за правилното им физическо развитие. Изключително широко разпространено е мисленето, че ако искаме качествени детски обувки, трябва да се бръкнем много дълбоко. Всъщност това изобщо не е вярно – в много онлайн детски магазини от jerrykids.com ще намерите бързо и лесно чудесни модели, които са и на невероятно достъпни цени.
Настоящата статия има за цел да ви запознае с необходимите правила, към които да се придържате, когато избирате детски обувки.
Разбира се, още новородените бебета имат нужда от обувки. Но всъщност не говорим за обувки в точни смисъл на думата, защото бебешките са изцяло само от плат и без никаква подметка. Те са най-подходящи, за да може малкото ни съкровище да движи пръстчета напълно свободно. В никакъв случай не забравяйте и да качествените материали, защото изкуствените карат стъпалото да се изпотява.
По принцип на около половин годинка, малчуганите започват да се опитват да стоят изправени. В този случай вече трябва детските обувки да имат много тъничка подметка. Желателно е тя да бъде гумена, за да може със всяка стъпка да се стимулират мускулните рецептори от долната част на ходилото. Гумената подметка е важно и защото помага на детето ви да стои изправено.
В момента, в койо малкото ви съкровище вече ходи, трябва да купите и първите му истински обувчици. При тях подметката е добре да бъде ортопедична, за да се стимулира правилното развитие на стъпалото. Отново ще споменем естествените материи, които позволяват на ходилото да диша и да не се поти.
Последният ни съвет е да проверявате най-много на четири седмици дали обувките на детето ви не са му умалели.